Opvolging wethouder Kottelenberg: ‘t is een meisje!

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De opvolger van wethouder Jan Kottelenberg in het Lochemse college van B en W wordt een vrouw. Kottelenberg – die zelf burgemeester wordt in Neder-Betuwe – sprak woensdag (1/3) tijdens een persmoment over Het Plein over zijn opvolger. Daarbij viel het ‘haar-woord’.

Opvolgster
Op de vraag of het dus een vrouw wordt ging hij niet echt in maar hij deed ook geen moeite het te ontkennen. Kottelenberg wordt zelf op 7 april geïnstalleerd als burgemeester. Wanneer zijn opvolgster in Lochem aan de slag gaat is nog niet bekend. Gezien de tijd is de kans groot dat de overdracht van kennis al is begonnen.

Jan Kottelenberg (foto: LochemsNieuws)

Portefeuille
Kottelenberg is van CDA-huize. Zijn partij moest dus op zoek naar een opvolger voor een dik jaar. In 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het dossier van Kottelenberg is pittig te noemen. Onder meer mobiliteit, werk en inkomen, economie en vastgoed zitten erin. Hij is bovendien projectwethouder wegbeheer en bomenonderhoud en kernwethouder voor Lochem, Eefde en Harfsen. Onderwerpen als Het Plein/Delta, Lochem 3.0 en de Economische Agenda eisen veel aandacht. Bij een tussentijdse wethouderswissel is een re-shuffle van portefeuilles overigens niet ondenkbaar.

College
Met de komst van een vrouwelijke opvolger gaat het college uit twee vrouwen en twee mannen bestaan. De overige collegeleden zijn de wethouders Trix van der Linden (D66) en Bert Groot Wesseldijk (GB) en burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve.