Opschoondag in 7 kernen: van blikje tot schoenzool

0
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve in actie tijdens de Landelijke Opschoondag (foto: Arjen Dieperink)

LOCHEM/EPSE – Tijdens de 17e Landelijke Opschoondag, afgelopen zaterdag, kwamen veel inwoners in 7 kernen van de gemeente in actie. In Almen, Barchem, Epse, Exel, Laren, Lochem en Joppe werd vuil rommel uit de openbare ruimte verwijderd. Ook het Lochemse college van B&W deed mee.

De deelnemers troffen vooral blikjes, sigarettenpeuken en glas aan. Maar er
werden ook aparte voorwerpen gevonden, variërend van haarkam tot schoenzool en van batterijen tot autobanden.

Barchschole

Plaatselijk werd de opruimactie veelal georganiseerd door de vereniging voor plaatselijk belang. De acties blijven niet beperkt tot de Landelijke Opschoondag. Ook ervoor en
erna zijn er verschillende initiatieven. Zo zijn bewoners van Woonzorgcentrum Gudula en kinderen van BSO Konijn & Ko op woensdag 20 maart al aan de slag gegaan. Zij verzamelden zwerfafval op en rond de Markt in Lochem. Daarbij werden ze geholpen door medewerkers van Stichting Welzijn Lochem en Circulus-Berkel.

En de Barchschole ging vandaag (maandag 25 maart) met alle kinderen op pad om Barchem nog schoner maken dan het al is.

lees verder onder de foto…

In Laren kwam onder meer wethouder Eric-Jan de Haan (2e van links) in actie (foto: Yke Ruessink)

Zwerfafval aanpakken

Ook op andere momenten in het jaar zetten vrijwilligers zich in de hele gemeente in om individueel of in teamverband zwerfafval op te ruimen. Het zorgt voor een fijnere en schonere leefomgeving en voorkomt schade aan het milieu. Wie ook in actie wil komen in de eigen buurt kan rekenen op steun van de gemeente en Ciculus-Berkel. Zo worden handschoenen, grijpers, zakken, een extra grijze container of een afvalpas voor de ondergrondse container beschikbaar gesteld.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Gerdie Kreunen van Stichting Welzijn Lochem, via telefoonnummer: 06-45640825.

Meer informatie is ook te vinden op www.nederlandschoon.nl.

Nauwe samenwerking tijdens de Opschoondag in Laren (foto: Yke Ruessink.)