Lochem wint weer; Witkampers speelt gelijk

0
Foto ter illustratie (foto: Nathan Rogers @ Unsplash.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub won zondagmiddag (24/3) in Twello met 3-4 van het plaatselijke Activia. Zoals de uitslag al doet vermoeden werd lang met samengeknepen billen gespeeld. Witkampers verzuimde, een stukje verderop in Apeldoorn, om drie punten mee naar Laren te nemen tegen hekkensluiter Albatross. Het werd een 1-1 gelijkspel.

De Lochemse topscorer Ruben Boonk zette zijn ploeg in de 38e minuut op voorsprong, maar nog tijdens het nagenieten van die treffer liet Guus Leerkes namens Activia de gelijkmaker noteren.

3 punten

Kort na rust was het Ivo Fleming die de Lochemers opnieuw op voorsprong zette. Maar ook toen liet de gelijkmaker van de thuisploeg niet lang op zich wachten. Deze kwam op naam van Jarie Visser. Na een status quo van zo’n 25 minuten kreeg Lochem de geest. Via Nick Brigg en opnieuw Ruben Boonk werd het 2-4. Activia kwam via Guus Leerkes nog terug tot 3-4 maar de 3 punten gingen mee naar Lochem. Sinds het pijnlijke verlies in de derby tegen Witkampers werden nu al 4 wedstrijden op rij gewonnen.

Steviger op de 2e plaats

Sportclub Lochem nestelde zich wat steviger op de 2e plaats op de ranglijst van de 3e klasse B. De naaste belager, Epe, morste een punt door gelijk te spelen tegen Turkse Kracht. De marge van de Lochemers op Epe is nu 4 punten. Bovendien is het doelsaldo een stuk beter.

Koploper Wijhe ’92 verzaakte ook nu niet en liet een 0-3 uitzege tegen SV Zwolle aantekenen. De marge op Lochem is nog altijd 1 punt plus een inhaalwedstrijd.

Witkampers

De Larenaren kregen Albatross er zondag niet onder. Het werd een gelijkspel (1-1) en dat was vanuit het gezichtspunt van de Larenaren niet goed. Albatross staat momenteel stijf onderaan in de competitie en was op papier dus een gemakkelijke prooi. Zoals zo vaak bleek de praktijk weerbarstiger. Verdere details van deze wedstrijd hebben ons nog niet bereikt.

Punten in de ijskast

Witkampers zakte van de 6e naar de 7e plek op de ranglijst. Maar, – het wordt een wat eentonig verhaal maar daarom niet minder waar – de club uit Laren heeft nog steeds 3 inhaalwedstrijden te goed. Er staan dus nog de nodige punten in de ijskast.

Volgende week speelt Witkampers uit tegen SV Vaassen dat een plaats lager op de ranglijst staat. Lochem speelt, eveneens uit, tegen Turkse Kracht. Dat staat momenteel 6e.