Opnieuw plan voor oude Rabobank Lochem afgeketst

0
De voormalige Rabobank aan de Markt (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Opnieuw is een plan afgeketst dat het oude Rabo-pand aan de Markt in Lochem nieuw leven moest inblazen. Dat heeft de bank aan LochemsNieuws laten weten. Bijzonderheden over de laatste poging zijn niet prijsgegeven. Eerder werd alleen gezegd dat het om een grote, betrouwbare partij ging.

Appartementen
Ingewijden vertelden LochemsNieuws eerder dat het ging om een vastgoedontwikkelaar die is gelieerd aan een landelijk bekend bouwbedrijf en dat een onbekend aantal appartementen deel zouden uitmaken van het plan. Er zou zelfs al sprake zijn van een informele lijst met mensen die er wel willen wonen.

Een impressie van het eerder al mislukte plan van De Oude Kluis. Foto van projectiescherm. (Bron: I_KB Architecten)

Vorige plan
Waarop het dit keer is stukgelopen is onbekend. De vorige poging van Vastgoed Maatschap De Oude Kluis uit Blaricum haalde het begin dit jaar niet omdat de initiatiefnemers het uiteindelijk niet aandurfden. Deskundigen vermoedden toen dat de kosten flink hoger uitvielen dan gedacht. Het idee om het bestaande gebouw te strippen tot de dragende constructie en de vloeren, om het daarna weer op te bouwen, zou complexer zijn dan nieuwbouw en relatief duur. Bovendien vragen aannemers in een flink aangetrokken markt momenteel vaak de hoofdprijs.

Bijval
Het plan van De Oude Kluis kon overigens op veel bijval rekenen. Aan de zijde van de Markt zou een gevarieerde gevel moeten komen waardoor het net zou lijken of het om meerdere panden ging.

Volgende gegadigde
De Rabobank is nu op zoek naar de volgende gegadigde die brood ziet in het gebouw dat al jaren nagenoeg leeg staat. Alleen de hoorwinkel van Van Boxtel is er nog gevestigd.