Opnieuw goud voor rookworst van Slagerij Sieverink

0
Erik Nijenhuis van Slagerij Sieverink met de bekroonde (fijne) rookworst (eigen foto)

LOCHEM/ARNHEM – Slagerij Sieverink uit Lochem heeft opnieuw een prijs behaald met een van de producten. Goud was er dit keer voor de fijne rookworst. In Arnhem werd onlangs voor de 45e keer de nationale slagersvakwedstrijd ‘Arnhem Rookworststad’ gehouden.

Tijdens de uitreiking van de prijzen kon Erik Nijenhuis van Slagerij Sieverink de fijne rookworst toevoegen aan zijn reeks van met goud bekroonde producten. Slagerij Sieverink heeft al sinds jaar en dag een reputatie als het gaat om fijne en grove verse worst en rookworst. ,,Het verfijnen van producten en het brengen van nieuwe producten is een continue proces”, zo laat Nijenhuis weten.

Jury

De worsten werden in Arnhem gekeurd door een team van deskundige juryleden. Zij beoordelen de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien
snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Onafhankelijk

Transparant en onafhankelijk De belangrijkste pijlers van deze wedstrijd zijn transparantie en onafhankelijkheid. Alle ingezonden producten krijgen van de organisatie een nummer en daarbij wordt geen naam vermeld. Zo weten de juryleden die de keuring uitvoeren niet van wie het ingezonden product is en wordt er een onafhankelijke keuring gedaan.

Prijsuitreiking

Zelfs wanneer de winnende producten zijn uitgezocht, worden de namen niet aan de jury bekend gemaakt. Dat gebeurt pas bij de prijsuitreiking, waarbij Slagerij Sieverink inmiddels dus als een van de winnaars uit de bus is gekomen.