28 mei: The Dire Straits Experience in ‘t Openluchttheater [video]

0

LOCHEM – Het eerste programma-onderdeel van het seizoen 2020 in ‘t Openluchttheater Lochem is bekend. Op donderdag 28 mei treedt The Dire Straits Experience (DSE) op. Dat is meer dan simpel coverbandje. Voormalige bandlid Chris White van de echte Dire Straits maakt deel uit van de formatie.

White (64) is saxofonist en hij toerde van 1985 tot 1995 met de wereldberoemde band rond meestergitarist Mark Knopfler. Daarna speelde hij onder meer in begeleidingsbands van Robbie Williams, Paul McCartney, Chris De Burgh en Mick Jagger. Chris White treedt sinds 2011 vaker met DSE op dan hij ooit heeft gedaan in zijn muzikale carrière.

Terence Reis

Het belangrijkste bandlid is gitarist/zanger Terence Reis. Volgens recensenten zorgt hij ervoor dat, als je je ogen sluit, je jezelf bij een concert van Dire Straits in de jaren ’80 waant. Reis woonde lang in Afrika en vestigde zich later als singer-songwriter in Engeland. Daar kwam hij in contact DSE.

Tweede gitarist en zanger is Tim Walters. Naast docent aan een gerenommeerde muziekacademie staat hij het liefst op het podium. Die planken deelde hij al met veel bekende muzikanten, waaronder de legendarische Albert Lee.

Toetsen en drums

Verder kan de band putten uit 2 toetsenisten en 2 drummers. Van die laatste heeft Chris Whitten een bijzondere staat van dienst. Hij is te horen op de hit ‘Whole of the Moon’ van The Waterboys en het album ‘Flowers in the Dirt’ van Paul McCartney. Met die laatste én met de echte Dire Straits toerde hij ook de wereld rond.

28 mei

En ach… als je al in Theatre Olympia in Parijs, in Mozambique én in Carré Amsterdam en Tivoli Utrecht hebt gestaan, dan wordt het tijd dat je als band de magie van het Lochemse Openluchttheater ervaart. Op 28 mei – in de week tussen Hemelvaart en Pinksteren – is het zo ver.

De kaart verkoop start medio februari. 

Zie ook:
Website Openluchttheater
Website Dire Straits Experience