Ook festival Mañana Mañana legt het loodje

0
Mañana Mañana 2020 gaat niet door (bron: mananamanana.eu)

VORDEN – Het festival Mañana Mañana, dat sinds een aantal jaren rond kasteel Vorden wordt gehouden, gaat niet door. Dat heeft organisator De Feestfabriek/Alles Komt Goed maandag (6/4) bekend gemaakt. Het schuift door naar 2021 en wordt dan gehouden van 10 tot en met 13 juni.

Dit jaar zou het populaire festival worden gehouden van 18 tot en met 21 juni. Dat is ruim na 1 juni, dat voorlopig geldt als einddatum voor het verbod op vergunningplichtige evenementen. Zoals meer festivals en evenementen durft de organisatie de gok niet aan. Voor dergelijke festivals beginnen inkoop en investeringen in een vroeg stadium.

Slechts een festivalletje

Op de website van Mañana Mañana schrijft De Feestfabriek: ‘Het is een verwarrende en spannende periode die wij als wereldbevolking meemaken. In dat licht bezien is Mañana Mañana slechts een festivalletje, dus laten wij vooral niet te hard klagen. Maar uiteraard vinden wij het wel verschrikkelijk spijtig. Het is helaas niet anders…’

Alle bands en artiesten zijn ingelicht en ze zijn meteen gevraagd of ze in 2021 alsnog willen aantreden. Het streven is om het programma van dit jaar grotendeels in tact te houden. ‘Misschien is dit een mooie troostgedachte: eigenlijk verplaatsen we de hele boel gewoon een paar maanden (een stuk of 12).’

Kaarten blijven geldig

Ook de al aangeschafte kaarten blijven geldig tot volgend jaar. De voorverkoop is gestaakt en wordt op een nader aan te kondigen datum opnieuw gestart voor de volgende editie. Wie al gekochte kaarten toch kwijt wil kan terecht op de website van het festival.

Extra dag

Dagbezoekers met een 2020-kaart krijgen in 2021 in ieder geval ook toegang op donderdag 10 juni. Met een extra festivaldag wordt iedereen bedankt die de kaarten in bezit houdt. Ook voor mensen met de campingkaart op zak houden wordt nog een passend bedankje bedacht.

Zwarte Cross

Dat andere ‘festivalletje’ van De Feestfabriek, de Zwarte Cross, wordt medio juli gehouden. Dat gaat vooralsnog door en aan de voorbereidingen wordt dan ook nog gewoon gewerkt. Wel is The Dutch Masters motocross gecanceld. Naar een alternatief wordt gezocht. Laatste ontwikkelingen op de website van de Zwarte Cross.