Handhavers gemeente veel op pad, ook tijdens Pasen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem stuurt momenteel dagelijks handhavers op pad. Ze denken waar mogelijk welwillend mee met ondernemers maar controleren ook actief of iedereen de corona-regels naleeft. Dat doen ze ook tijdens de komende Paasdagen.

Afgelopen weekend waren de handhavers ook op pad. Daaruit kwam het beeld naar voren dat veel winkels en particulieren zich goed aan de regels hielden. Ondanks het goede weer, was er weinig drukte in de natuur. En winkels hadden de nodige maatregelen om boodschappen te kunnen doen. Zodat klanten zich kunnen houden aan de 1,5 meter onderlinge afstand.

Compliment

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Het is een compliment waard dat mensen zich aan de regels houden. Dat beeld moeten we vasthouden. Ook met het mooie weer en straks de Paasdagen voor de deur. Het devies is echt: blijf thuis en houd je aan de maatregelen. Ga niet massaal naar tuincentra of bouwmarkten. Dan maak je het voor ondernemers ook lastig om de regels goed na te kunnen leven. En daarmee riskeren zij in het ergste geval een sluiting.”

Campings

De handhavers bezoeken vanaf maandag (6 april) alle campings in de gemeente, en gaan daarnaast preventief op bezoek bij tuinwinkels, bouw- en supermarkten. Voor recreatiebedrijven gelden momenteel speciale regels.

Overigens gaan ook de reguliere handhavingstaken gewoon door. Dus wie iets ziet dat vraagtekens oproept, kan contact op met de gemeente via (0573) 28 92 22. Vraag dan naar de afdeling Handhaving. Buiten kantoortijden kan er, als het geen spoed heeft, worden gebeld met de politie via 0900-8844.

Meert informatie over de maatregelen zijn te vinden op www.rivm.nl of www.lochem.nl