Onderzoek vrijetijdsbesteding jongeren in gemeente Lochem

1
Foto ter illustratie (Afbeelding van Free-Photos via Pixabay)

LOCHEM – De gemeente Lochem laat onderzoeken wat jongeren tussen 12 en 23 jaar belangrijk vinden als het gaat om vrijetijdsbesteding. Via een vragenlijst  hopen de onderzoekers ook duidelijk te krijgen wat jongeren doen in hun vrije tijd. Ook hopen ze te horen wie bereid is om mee te helpen bij de organisatie van activiteiten.

Via een online vragenlijst wil de gemeente achterhalen wat jongeren belangrijk vinden. Met de uitkomsten wil de gemeente nieuwe plannen zoveel mogelijk afstemmen op de behoefte van de doelgroep. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk jongeren meedoen.

Brief

Om dit te bereiken hebben wordt onder meer een brief verstuurd naar jongeren en hun ouders. Daarin worden jongeren ook uitgenodigd om mee te praten over de uitkomsten. Nog dit najaar wordt een jongerenbijeenkomst gehouden.

Toestemming

De vragenlijst staat online. Jongeren onder de 16 jaar moeten eerst toestemming van hun  ouders hebben om de vragen te beantwoorden. Onder de deelnemers worden 10 bonnen van 25 euro verloot.

De vragen lijst staat HIER (link naar website van de gemeente).

 

1 REACTIE

  1. Waar gaat dit over, toen ik in die leeftijdscategorie zat werd er ook niet door de gemeente gevraagd wat we deden in onze vrijetijd. je werd begeleid door je ouders naar zinvolle activiteiten.
    Maar je zou bij een vereniging, wat het ook maar was maakte niet uit maar je moest ergens bij.
    Gemeente leg de bal niet bij jezelf met weer een kosten verslindend onderzoek.

    H.J.

Comments are closed.