Special ‘Langer fijn en veilig wonen’ in Berkelbode en online [video]

0

LOCHEM – De gemeente Lochem, Stichting Welzijn Lochem, woningcorporaties Viverion en IJsseldal Wonen en ’t Baken hebben hebben een special gemaakt die ‘Langer fijn en veilig wonen’ heet. Deze is deze week te vinden in de Berkelbode maar staat nu ook online. De informatie is ook verwerkt in een video.

‘Nu nadenken over later’ is de voornaamste boodschap die wordt uitgedragen. De betrokken organisaties kunnen een rol spelen bij het creëren van een woning waar de bewoners langer kan blijven wonen als leeftijd en/of gezondheid een rol gaan spelen. En dit geldt voor bewoners van zowel een koop- als een huurwoning.

Toekomst

Mensen komen in een steeds later stadium in aanmerking voor een plek in een zorginstelling. Daarom is het goed om tijdig na te denken over de toekomst. De special geeft tips en informatie en de woonadviseurs van Stichting Welzijn Lochem geven vrijblijvend en gratis over de juist aanpassingen die een woning geschikt kunnen maken om er langer te kunnen blijven wonen. Informatie is ook verkrijgbaar bij ‘t Baken.

Niet wachten

De oproep luidt: ‘Wacht niet te lang. Kom in actie wanneer u nog vitaal bent. Zorg dat de aanpassingen zijn aangebracht zodra ze nodig zijn. Ook vergroting van de veiligheid is mogelijk, zoals bijvoorbeeld de brandveiligheid.

De woonspecial zit deze week in de Berkelbode en is digitaal HIER te lezen. De genoemde video staat boven dit artikel (klik op de afspeelknop).