Home Nieuws Industrie Ondernemers bedrijventerrein Aalsvoort gaan samenwerken

Ondernemers bedrijventerrein Aalsvoort gaan samenwerken

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Ondernemers op Aalsvoort in Lochem gaan samenwerken om het bedrijventerrein te verbeteren. Dat betekent dat de ondernemers zich organiseren, om samen te werken aan een duurzame toekomst. Een initiatiefgroep van ondernemers en wethouder Eric-Jan de Haan (economie), tekenden een intentieovereenkomst. In april worden de wensen van alle ondernemers in kaart gebracht.

In de initiatiefgroep zitten 6 ondernemers en een bewoner van Aalsvoort. Een aantal ondernemers is actief binnen de Industriële Kring Lochem (IKL). De groep wil gezamenlijk aan de slag met de proef omdat dit kan zorgen voor een beter vestigingsklimaat, een betere concurrentiepositie en een effectievere belangenbehartiging van het bedrijventerrein.

Panel

In april krijgen alle ondernemers op Aalsvoort een uitnodiging om een korte peiling in te vullen. Dit verloopt via het Lochemse Zaken Panel, het digitale ondernemerspanel van de gemeente Lochem. Stichting Clok begeleidt de ondernemers. De stichting heeft veel ervaring met het betrekken van ondernemers bij parkmanagement.

Het motto luidt: ‘Samen kom je verder’. Het idee is dat ondernemers prettig willen ondernemen op een terrein dat schoon en (verkeers)veilig is. Ook is de omslag naar duurzame energie samen sneller maakt dan individueel. Een georganiseerd bedrijventerrein heeft ook voordelen voor de gemeente. Die heeft straks een vaste gesprekspartner. De Cleantech Regio en de provincie Gelderland dragen bij in de vorm van subsidie.

Thema’s

De genoemde peiling maakt inzichtelijk welke thema’s op de interesse van meerdere ondernemers kunnen rekenen en waar samenwerking gewenst is. Stichting Clok begeleidt het aansluitende overleg hierover. Er is financiering beschikbaar voor ondersteuning bij het gezamenlijk opzetten van projecten in 2021 en 2022.

Als de proef slaagt gaan bedrijven langs het Twentekanaal, op Kwinkweerd en Hanzeweg, ermee aan de slag.