Nu ook Ehzerbrug aan de beurt voor groot onderhoud

0
De Ehzerbrug bij Almen (bron: Google Maps)

ALMEN/LOCHEM – De Ehzerbrug bij Almen gaat van 27 augustus tot en met 7 september dicht wegens werkzaamheden. Het verkeer wordt gedurende die periode omgeleid.

De opknapbeurt bij Almen begint als het werk aan de Exelsebrug bij Lochem klaar is. Die brug gaat uiterlijk zaterdag weer open voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers moeten nog een week langer geduld hebben. Zij kunnen de brug vanaf 24 augustus weer gebruiken.

Rijkswaterstaat werkt van afgelopen juni tot het najaar van 2019 alle 16 bruggen over het Twentekanaal af. Ze krijgen allemaal een periodieke onderhoudsbeurt.

Ehzerbrug
Voor de Ehzerbrug is het al de tweede afsluiting in relatief korte tijd. Eerder werd de brug te licht bevonden om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer zonder risico’s te dragen. Ook de lijnbus passeert de brug. Daarom kreeg het bedrijf Jansen Venneboer uit Wijhe vorig jaar opdracht om de constructie te versterken. Sinds enige tijd hoeven chauffeurs en boeren niet meer om te rijden.

Het onderhoud dat eind deze maand begint richt zich met name op de wegdek en de constructie van de brug.

De Ehzerbrug wordt ook wel de Pietje Bell-brug genoemd. In 2003 was de brug even een filmset voor de film Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon.

De omleidingsroutes die worden ingesteld worden zichtbaar gemaakt op www.bereikbaargelderland.nl