Sluis Eefde gestremd door stuk staal in voorsluis

0
Een medewerker van de aannemer is te water gegaan (links op de foto) om het gevonden obstakel te inspecteren (foto: VanLonden)

EEFDE – Het scheepvaartverkeer kan sinds woensdagochtend geen gebruik maken van de sluis in Eefde. De oorzaak is de vondst van een stuk staal op de bodem van de voorsluis. Dit moet eerst worden verwijderd.

Door de lage waterstand vormt het obstakel een gevaar voor passerende schepen. De aannemer die werkt aan de uitbreiding van de sluis is gevraagd het stuk staal te verwijderen. Aan het einde van de ochtend waren een duiker en een andere medewerker bezig met een onderzoek naar de aard van het obstakel en hoe het verwijderd kan worden.

De voorsluis wordt al een paar weken gebruikt om het hoogteverschil naar de echte sluis te overbruggen. Ook dit is het gevolg van de lage waterstand.

Rijkswaterstaat kan niet voorspellen hoe lang de stremming gaat duren. Dit bericht wordt ge-update als daar aanleiding toe is.

Het stipje in de voorsluis is een duiker die zich ongeveer op de plek van het gevonden stuk staal bevindt (foto: VanLonden)