Nog strengere bezoektijden Gelre Ziekenhuizen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

ZUTPHEN/LOCHEM – De Gelre Ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn hebben de bezoekregels nog verder aangescherpt. Vanaf nu mag per dag nog slechts 1 persoon een patiënt bezoeken. Het ochtend- en avondbezoekuur komen te vervallen. Bezoek is alleen welkom tijdens het middagspreekuur. Er zijn uitzonderingen voor bepaalde verpleegafdelingen (zie overzicht onderaan dit bericht).

Vanaf dinsdag (17 maart) gelden de volgende regels voor bezoek:

  • Er mag maximaal 1 persoon per dag bij een patiënt op bezoek en alleen op het middagbezoekuur. Het ochtend- of avondbezoekuur komt te vervallen.*
  • Voor een patiënt met (verdenking van) het coronavirus, geldt dat diegene geen bezoek mag ontvangen. Deze patiënten onderhouden telefonisch of digitaal contact met hun familie/naasten.
  • Er mag geen bezoek meer mee naar de dagbehandeling. U mag meelopen met uw familie/naaste tot aan de afdeling. Daar kunt u afscheid nemen en vervolgens kunt u naar huis. U krijgt telefonisch bericht wanneer u uw familie/naaste weer op kunt halen.

Uitzondering hierop: Voor bezoek voor kinderen/baby’s en voor stervende patiënten geldt: dit gaat in overleg met de verpleegafdeling, via de contactpersoon van de patiënt.

Mensen met luchtwegklachten (hoesten, niezen en/of benauwdheid) of koorts worden verzocht af te zien van bezoek aan een patiënt in het ziekenhuis.

Afwijkende bezoektijden Zutphen

Onderstaande afdelingen hebben afwijkende bezoektijden. De links in de tabel leiden naar de webpagina van de betrokken afdeling.

Afdeling Vestiging Tijden
Cardio Care (CCU) Zutphen Dagelijks: 14.30 – 19.30 uur
Intensive Care Zutphen Dagelijks: 14.30 – 19.30 uur
Verpleegafdeling Gynaecologie en verloskunde Zutphen Er is in overleg met de afdeling doorlopend bezoek mogelijk tussen 09.30 en 20.30 uur; m.u.v. 12.30 en 15.00 uur (rusttijd)
Verpleegafdeling Kinderen en tieners Zutphen Alleen ouders: in overleg met de afdeling.
Verpleegafdeling Neonatologie Zutphen Alleen ouders: in overleg met de afdeling.