Nog meer herstelwerk aan Nieuweweg Lochem

0
De belangrijkste problemen op de Nieuweweg op een foto uit het oorspronkelijke plan van de bewoners (bron: BBSB)

LOCHEM – Er rust geen zegen op de verkeersmaatregelen die zijn uitgevoerd op de Nieuweweg in Lochem. Nadat eerste de verkeersdrempel op de kruising met de Graaf Ottoweg opnieuw moest worden aangelegd, moeten nu ook aanpassingen aan het trottoir opnieuw worden uitgevoerd.

Tegels
Dit blijkt uit de antwoorden van wethouder Eric-Jan de Haan op vragen van de PvdA. De bomen langs de Nieuweweg stonden tot voor kort midden op het trottoir, dat op sommige plaatsen toch al slechts 3 of vier tegels breed was. De afgelopen tijd zijn er meer tegels rond de bomen gelegd. Het idee was dat de voetganger zo meer ruimte zou krijgen en dat de ingreep ook nog eens snelheidsremmend zou werken op de beruchte sluiproute.

Opdracht
De uitvoering geschiedde echter niet conform de opdracht van de gemeente waardoor iemand met bijvoorbeeld een rollator nog altijd moet uitwijken naar het wegdek om de bomen te omzeilen. De Haan zei maandag (18/6) dat de opdracht duidelijk was maar de uitvoering niet goed.

Burgerinitiatief
Inmiddels is het asfalt op de plekken waar de voetganger meer ruimte moet krijgen al gezaagd, zodat het kan worden verwijderd. Het herstelwerk kan elk moment beginnen zo meldde de wethouder. De maatregelen zijn overigens bedacht door bewoners van de Nieuweweg en door de gemeente omarmd als burgerinitiatief.

Kosten
De PvdA vroeg ook nog wie moet opdraaien voor de kosten van het herstel. De Haan kon daarop nog een antwoord geven. Hij herhaalde dat de opdracht juist is verstrekt, daarmee suggererend dat de fout bij de uitvoerder van het werk ligt. Dat is Circulus-Berkel, een bedrijf waarin de gemeente Lochem deelneemt. Verhaal halen is daardoor al snel (deels) een kwestie van vestzak-broekzak.