Nog kaarten voor Tommy Wieringa in Hof van Gelre Lochem

0
Tommy Wieringa (foto: PR)

LOCHEM – Schrijver Tommy Wieringa is zaterdagavond (27/5) te gast in hotel ‘t Hof van Gelre. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus wie wil is nog welkom. 

Wieringa werd geboren in Goor. Een groot deel van zijn jeugd bracht Tommy op de Nederlandse Antillen door. Het legde de basis voor een zwervend bestaan als volwassene.
Inmiddels heeft hij geaccepteerd dat hij in Nederland hoort en woont. Tommy studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht, en werkte onder meer als marktkoopman en als lokettist bij de spoorwegen.

Romans
Tommy Wieringa schreef onder andere de romans ‘Dormantique’s manco’, ‘Amok’ en ‘Alles over Tristan’. Zijn roman ‘Joe Speedboot’, waarvoor hij de Bordewijk Prijs ontving, is in 13 talen vertaald, waaronder het Hebreeuws en het Koreaans. Zijn meest recente boek is ‘De dood van Murat Idrissi’. Reisverhalen van zijn hand verschenen in onder meer de Volkskrant en Rails.

Columnist
Ook schreef hij artikelen voor Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Hij is columnist bij dagbladen van de Persgroep, waaronder de Stentor. De schrijver beschouwt zijn oudere collega A.L. Snijders als een van zijn voorbeelden. Snijders woont en werkt in Klein Dochteren.

Twente
Hij leest deze avond voor uit al zijn boeken en leest korte verhalen voor over Twente, die hij in de loop der tijd schreef. Ook zal hij beelden vertonen van zijn succesvolle VPRO-serie ‘De Grens’, waarin hij de rafelranden van Nederland onderzoekt.

Toegang
De toegangsprijs bedraagt 17,50 voor de lezing. Een Twents Streekbuffet is optioneel. Lezing en buffet samen kosten 37,50 euro. Het buffet begint om 18.00 uur. De lezing om 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur). Het programma wordt onderbroken door een pauze.

Meer info op de website van ‘t Hof van Gelre.