Toeristentreintje Trijntje rijdt voortaan in Eefde

0
Het toeristentreintje op transport naar Eefde. (videostill)

EEFDE – De eigenaar van camping Het Waldhoorn in Eefde heeft een treintje gekocht. Dat meldde de Amersfoortse Courant deze week. Het gaat om het toeristentreintje Trijntje Cornelia dat tot voor kort dienst deed in Bunschoten-Spakenburg.

Goede doelen
Het elektrisch aangedreven treintje reed sinds 2010 door het voormalige vissersdorp Spakenburg en Bunschoten langs bezienswaardigheden. De opbrengst ging telkens naar plaatselijke goede doelen. De Trijntje Cornelia was een initiatief van Jaap Buunk en was ondergebracht in een stichting.

De Trijntje Cornelia in Spakenburg

Vrijwilligers
In een reportage van RTV Bunschoten (zie hieronder) blijkt dat het aantal vrijwilligers de afgelopen jaren afnam en dat er problemen waren bij het vinden voor een goede startplek (station) voor Trijntje. Buunk vond dat hij werd tegengewerkt door de gemeente en besloot het treintje in de verkoop te doen. Burgemeester Melis van de Groep laat in de reportage weten dat er volgens hem best oplossingen voor de problemen zouden zijn. Hij betreurt het einde van het initiatief.

Aanwinst
In de video is ook te zien hoe het treintje op een vrachtwagen wordt geladen die wegrijdt richting Eefde. De eigenaar van Het Waldhoorn, ondernemer Fred Dorland uit Baarn, is de koper. In Eefde brengt de Trijntje Cornelia voortaan toeristen van de camping naar bezienswaardigheden in de buurt en naar het zwembad. Dorland is erg blij met de aanwinst, zo liet het de redactie van de Amersfoortse Courant weten. De krant schrijft overigens ten onrechte dat Eefde in Overijssel ligt.