Fietsendiefstal Stegink: politie zoekt 4 daders [video]

0
Still uit de uitzending van Bureau Gelderland over de diefstal bij Stegink

LAREN/LOCHEM – Op 15 mei werden bij Stegink Tweewielers aan de Rengersweg tussen Laren en Lochem 21 dure elektrische fietsen gestolen. In deze zaak is de politie op zoek naar 4 daders die zich verplaatsten in een witte Mercedes Sprinter.

Georganiseerd
De politie deed een getuigenoproep via het opsporingsprogramma Bureau Gelderland van Omroep Gelderland. De woordvoerder van de politie spreekt daarin van een ‘goed georganiseerde actie’. De bus werd met de achterkant tegen de geforceerde schuifpui van de winkel geparkeerd. Op die manier konden 21 fietsen binnen 5 minuten worden ingeladen.

Alert
De fietsen kosten tussen twee- en vierduizend euro per stuk. De politie vraagt mensen ook alert te zijn als ze zien of horen dat dergelijke fietsen (merk Koga) te koop worden aangeboden. Gezien de professionele aanpak van de vier daders wordt niet uitgesloten dat ze vaker op dezelfde toeslaan.

Getuigen
De politie vraagt mensen die op 15 mei rond 04.00 uur ‘s nachts iets hebben gezien of die informatie hebben over de gebruikte Mercedes Sprinter. Die reed op het moment van de diefstal vermoedelijk met een gestolen kenteken. 

Bekijk hier het fragment uit Bureau Gelderland: