Home Lifestyle Wonen Nog 1 week voor nominaties ‘Beste Buur 2022’

Nog 1 week voor nominaties ‘Beste Buur 2022’

0
In 2021 werd Anneke Vermeer (staand, midden) uit Eefde de Beste Buur van 2021. Ze wordt omringd door buren en burgemeester Sebastiaan van 't Erve (foto: PR/SWL)

LOCHEM/GORSSEL – De buurvrouw of -man die altijd klaarstaat voor de hele straat, die veel voor anderen doet, een oogje in het zeil houdt en altijd vriendelijk is voor spelende kinderen in de buurt. Wie zo iemand kent heeft nog een week (tot 1 september) de tijd om hem of haar te nomineren voor de titel ‘Beste Buur van 2022’.

Jury

Ze zijn er nog steeds. Mensen die achter de schermen hard werkt om het jaarlijkse straatfeest te organiseren of die, meer zichtbaar, het spreekwoordelijke zonnetje in de buurt zijn. De genomineerden worden door een onafhankelijke jury langs de meetlat gelegd. Daarbij geldt vooral dat het moet gaan om een buur die iedereen zich zou wensen.

De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 24 september. Dan staat burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve met bloemen op de stoep bij de Beste Buur. Vorig jaar ging de titel naar Anneke Vermeer uit Eefde.

Nomineren? 

Ga vóór 1 september naar www.goedeburenlochem.nl en klik op ik nomineer een buur. Zo komt u in het nominatieformulier. Voorwaarde voor nominatie is dat de genomineerde in de gemeente Lochem woont. 

De Beste Buur-verkiezing is een initiatief van Stichting Welzijn Lochem, in samenwerking met de gemeente Lochem, Viverion en IJsseldal Wonen.