Nieuwe peiling Lochem Spreekt over openbare ruimte

0
Foto ter illustrator (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Het burgerpanel Lochem Spreekt kan zich vanaf nu tot 4 oktober uitspreken over de afhandeling van meldingen en vragen over de openbare ruimte in de gemeente. Dezelfde vragen werden in december van het afgelopen jaar ook al eens gesteld. Gemeente en Circulus-Berkel willen zo te weten komen of de dienstverlening is verbeterd.

De vragen gaan over thema’s als een losse stoeptegel in de eigen straat of het groenonderhoud in de buurt. Gepeild wordt of inwoners weten dat ze dit kunnen melden bij Circulus-Berkel en via welke wegen contact kan worden opgenomen. Als er al eens contact is geweest kan worden aangegeven hoe dit is verlopen.

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel heeft de afgelopen jaren gewerkt aan professionalisering van de eigen organisatie en wil, samen met de gemeente, onderzoeker hoe de dienstverlening nu wordt ervaren. Er wordt gewerkt met vaste teams in de buurt en op ‘beeldkwaliteit’.

Uit de vorige peiling kwam naar voren dat de dienstverlening voor verbetering vatbaar is. Toen was 42% ontevreden of zeer ontevreden of de afhandeling van klachten of vragen. En 38% was tevreden tot zeer tevreden. Lees HIER een eerder bericht over de peiling van december.

Aanmelden als deelnemer

Aanmelden en invullen van een vragenlijst gaat eenvoudig. Heeft iemand zich aangemeld op www.lochemspreekt.nl? Dan ontvangt hij/zij binnen enkele dagen een e-mail met een link naar het onderzoek. Aanmelden is gratis.

Een panellid ontvangt gemiddeld 4 keer per jaar een korte online vragenlijst. Invullen kost per keer zo’n 5 tot 10 minuten. De deelnemer beslist per keer uiteraard zelf of hij/zij wil meedoen. De uitkomsten van een peiling wordt altijd het eerst gedeeld met de deelnemers. Zij krijgen dan ook te horen wat de gemeente met de uitkomsten gaat doen.