Nieuwe eigenaren en andere naam voor supermarkt Barchem

0
Attent in Barchem wordt Bortly Supermarkt

BARCHEM – Attent Supermarkt in Barchem heeft nieuwe eigenaren. De van oorsprong Chinese Ming Jiang (60) en Xiao Fan Cheng (41) uit het Noord-Hollandse Laren hebben de zaak overgenomen van Frank Bannink, die de winkel 12 jaar lang exploiteerde.

Bannink gaat elders in Oost-Nederland een vestiging van Coop runnen, na een interne opleiding. Welk filiaal het wordt is nog niet bekend. Zijn opvolger Ming Jiang heeft veel ervaring met kleinschalige supermarkten. Hij exploiteert al zo’n 20 jaar een Attent Supermarkt in het Onderdijk (gem. Medemblik). Ook heeft de universitair geschoolde Jiang, samen met partner Xiao Fan Cheng kleine winkels in Huizen en Bergharen (Betuwe).

De Chinese afkomst wordt niet verloochend want de nieuwkomers gaan, naast het gebruikelijke assortiment van een buurtsuper, ook kant-en-klare Chinese maaltijden aanbieden.

De naam Attent verdwijnt van de gevel van de winkel. De nieuwe naam is Bortly Supermarkt Barchem. Bortly is het bedrijf van Ming Jiang. De Attent-formule houdt op te bestaan. Veel van de ongeveer 75 buurtsupers in Nederland gaan verder onder de naam SPAR.

De part-time medewerkers blijven in dienst. Het pand is nog in handen van de familie Oplaat, die in het verleden zelf de winkel runden.