Kaarten Edwin Evers Band vlogen weg

0

LOCHEM – De kaarten voor het concert van de Edwin Evers Band, op 20 september in het Openluchttheater, zijn weggevlogen. Na zo’n anderhalf uur waren de ongeveer 2000 tickets dinsdagochtend vergeven, zo meldt het theater.

Vorige week gingen de kaarten voor het concert van De Dijk op 28 juni binnen 3 dagen van de hand. Op basis van enthousiaste berichten op sociale media was al voorspelbaar dat het bij de Edwin Evers Band nog sneller zou gaan. De band heeft vorig jaar een goede indruk achtergelaten waardoor veel bezoekers van toen er opnieuw bij willen zijn. De mond-tot-mondreclame heeft bovendien veel anderen lekker gemaakt.

Geen tweede concert

Opties voor een tweede concert – van zowel Evers als De Dijk – zijn er eigenlijk niet. Mo Middag zegt namens de Stichting Openluchttheater Lochem (STOL): ,,We zitten qua vergunningen aan ons maximum, dus een tweede concert van deze artiesten zou ten koste moeten gaan van iets anders uit ons programma. Dat zou jammer zijn.” Het is bij veelgevraagde artiesten als de Edwin Evers Band ook niet altijd mogelijk om een optie voor een extra concert vooraf in te bouwen.

Sneller dan verwacht

Volgens Mo Middag ging de verkoop in beide gevallen veel sneller dan verwacht. Dat heeft te maken met ‘concurrentie’ in de regio. De Dijk treedt vlak na het concert in Lochem twee keer op in de tuin van het Burgerweeshuis in Deventer. Ook die concerten zijn al uitverkocht. En de Edwin Evers Band staat een dag voor het optreden in Lochem in openluchttheater Kösterskoele in Markelo. Ook daar waren de kaarten in no-time weg.