Twee informatieavonden verbreding A1 Apeldoorn-Azelo [video]

0

(de video bij dit artikel is afkomstig van Rijkswaterstaat)
LOCHEM/RIJSSEN – Rijkswaterstaat en bouwbedrijf Heijmans houden deze week 2 informatieavonden over de verbreding van de A1. De snelweg moet tussen nu en 2028 geheel 2×3-baans of 2×4-baans worden tussen Apeldoorn en Azelo. Binnenkort gaat fase 1 van start. De inloopavonden zijn dinsdag in Rijssen en donderdag in Twello.

De voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo vinden plaats in van februari tot april 2019. Dit zijn bijvoorbeeld kapwerkzaamheden en het verleggen en aanleggen van kabels en leidingen langs het hele tracé.

Ook start vanaf februari 2019 het grondwerk voor de nieuwe portalen voor signalering boven de weg tussen Deventer-Oost en Rijssen. Dit betreft dus ook het weggedeelte tussen de afslag Bathmen/Laren en de afslag Lochem/Holten.

Inloop
De inloopavonden stellen bezoekers in de gelegenheid om het ontwerp en de planning te bekijken en om vragen te stellen. Dat kan op dinsdag 22 januari tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis van Rijssen-Holten. Adres: Het Schild 1, Rijssen. Navigeeradres: De Hagen 15A. Dat laatste adres leidt naar een (gratis) parkeergarage.

Twello
Donderdag is er nog zo’n bijeenkomst in Twello, eveneens van 19.00 tot 21.00 uur. Dit keer in het gemeentehuis van Voorst aan de H.W. Iordensweg 17 in Twello). Tijdens beide bijeenkomsten is dezelfde informatie beschikbaar en kan men vrij binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.