Nieuwe CEO ForFarmers om gezondheidsredenen tijdelijk vervangen

0
ForFarmers in Lochem (foto: ForFarmers)

LOCHEM – CEO Chris Deen van ForFarmers is om gezondheidsredenen vermoedelijk langere tijd afwezig. Deen maakte op pas 1 juli de overstap van Aviko naar ForFarmers. De Raad van Commissarissen van de veevoederproducent heeft besloten de taken van de CEO tijdelijk te laten waarnemen door Roeland Tjebbes (CFO) en Pieter Wolleswinkel (COO).

De beide waarnemers maken deel uit van de Raad van Bestuur en zijn dus op de hoogte van wat er speelt.

In een kort persbericht over de tijdelijke verandering van de aansturing wordt terloops gemeld dat ForFarmers op 17 november een herziene strategie bekend gaat maken. Deze zijn het gevolg van veranderende marktomstandigheden, zo laat het bedrijf weten.

Strategie

Het uitstippelen van een nieuwe strategie werd, bij zijn aantreden, overgelaten aan Chris Deen. Eerder werd verwacht over mogelijke uitbreiding van het aantal markten dat wordt bediend. ForFarmers zag de markt krimpen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Alleen in Polen wordt nog een plus genoteerd. De winst staat al enkele jaren onder druk door stijgende grondstofprijzen en energiekosten, al vielen de cijfers over het eerste halfjaar van 2022 enigszins mee.

Inmiddels wordt in de markt en in de media getwijfeld of wordt gekozen voor expansie binnen of buiten Europa. Er zijn signalen dat de focus toch weer op zogeheten thuismarkten komt te liggen. Dat zijn de vijf bovengenoemde landen.

Hoe de nieuwe strategie eruitziet en welk aandeel Deen heeft gehad in het uitstippelen hiervan wordt duidelijk op 17 november.