Meer geld voor energiebesparende maatregelen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem stelt meer geld beschikbaar om huurders en woningeigenaren te ondersteunen bij het besparen van energie. Tot en met 31 december kunnen mensen die getroffen worden door hoge energierekeningen een beroep doen op de hulp van de burgerenergiecoöperatie LochemEnergie.

Het gaat om hulp bij isolatiemaatregelen in een huur- of koopwoning. Maar ook financiële hulp bij isolatiemaatregelen of het vervangen van bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine is een mogelijkheid. Hulp bij energiebesparing is maatwerk. Om te bepalen wat er nodig is komt een medewerker van LochemEnergie op afspraak bij de mensen thuis. Om in aanmerking te komen, moet minstens een achtste deel (12,5%) van het netto-inkomen op gaan aan de energierekening.

Verbruik omlaag

Inwoners die niet tot deze doelgroep behoren maar wel energie willen besparen kunnen ook terecht bij LochemEnergie. Energiecoaches maken tijdens een huisbezoek inzichtelijk hoe het energieverbruik omlaag kan.

Inwoners kunnen zich aanmelden voor deze ondersteuning via: hulp@energierekeningonbetaalbaar.nl of via telefoonnummer 06 11 22 06 92. 

Meer informatie over energiebesparing is te vinden op:
energierekeningonbetaalbaar.nl