Nieuw succes blijft uit voor driebanders Bousema

0

biljart-iconLOCHEM – Het is de driebandenspelers van Bousema zondag (4/12) niet gelukt om de opgaande lijn van afgelopen week – toen werd gewonnen van (toenmalige) koploper Dallinga.com uit Sluiskil – thuis voort te zetten tegen de nummer twee van de competitie, Medisch Centrum Breda.

Achterstand
Na de eerste twee partijen keek het team van Ronny Hazewinkel al tegen een 0-4 achterstand aan door verliespartijen van John Schollink, tegen de sterk spelende Raymon Groot, en van Markus Galla tegen Barry van Beers. Uiteindelijk werd het 2-6 voor de gasten.

John Schollink
Schollink begon goed en kon de jonge Groot tot 10-10 na tien beurten goed bijhouden maar ondervond daarna dat zijn tegernstander in goede vorm verkeert. Na een 15-21 stand halverwege won Raymon Groot ietwat geflatteerd met 30-40.

Markus Galla
Op de andere tafel ging de strijd tussen Markus Galla en Barry van Beers vanaf het begin gelijk op.  Bij een stand van 7-4 produceerde de Duitser echter zeven nullen op rij, waardoor zijn tegenstander zich terug kon spelen in de partij. Bij de stand 29-38 na 32 beurten leek de partij beslist maar door een serie van zes caramboles van Galla kwam de spanning terug. Uiteindelijk trok Van Beers met 36-40 na 34 beurten aan het langste eind.

Eddy Leppens
Eddy Leppens bracht in de tweede deel van de wedstrijd de spanning terug door een prima overwinning op zijn landgenoot Roland Forthomme. Halverwege leidde de Belgische kampioen al met 20-6 in acht beurten en deed dat onder andere door een serie van tien caramboles in de vijfde beurt. In het tweede deel liet hij de touwtjes een beetje vieren maar haalde 33 beurten probleemloos de finish. Forthomme kwam niet verder dan 13 caramboles.

Stefan Galla
Uiteindelijk moest de partij tussen Stefan Galla en Peter Ceulemans de beslissing brengen over de wedstrijd. De Duitser en de Belg gaven elkaar geen duimbreed toe maar toen Ceulemans bij de stand 26-28 na 17 beurten een serie plaatste van zes caramboles leek de partij beslist. Galla stribbelde nog wel tegen, kwam nog wel terug tot 34-37, maar ging de winst met 34-40 na 26 beurten naar Ceulemans.

Voorlaatste
,,Deze uitslag is uiteraard teleurstellend. Hier had meer ingezeten en wanneer het 4-4 was geworden dan zou menigeen hier vrede mee hebben bgehad. Maar de toeschouwers hebben gezien dat we door het inbrengen van Eddy Leppens alles in eigen hand hebben om degradatie te ontlopen”, aldus captain Hazewinkel na afloop. Zijn equipe staat met 6 punten uit 13 speelronden op de 11-de en voorlaatste plaats. De nummer 10 en 9 zijn 3 punten verwijderd en daardoor een mooi mikpunt. Volgende week is Team Eekhoorn uit Oosterhout de tegenstander. Bousema speelt dan een uitwedstrijd.