Home Sport Voetbal Sportclub Lochem wint dik; Witkampers verliest

Sportclub Lochem wint dik; Witkampers verliest

0
Foto ter illustratie

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondagmiddag met overtuigende cijfers de uitwedstrijd tegen Colmschate ’33 gewonnen. Het werd in Deventer 1-5. Witkampers uit Laren, dat vorige week nog de koploper onttroonde, ging in Apeldoorn met 2-0 ten onder tegen Robur et Velocitas.

Sportclub Lochem moest even worden wakkergeschud door de tegenstander. Nu dik 20 minuten keken  de Lochemers tegen een 1-0 achterstand aan. Niet veel later stelden de blauw-gelen orde op zaken door doelpunten van Ruben Boonk en Boyd Straver (1-2). Na een lange periode van status-quo gaf Lochem in het laatste keer nog een keer gas. Ruben Dissel en opnieuw 2 keer Boonk bepaalden de eindstand op 1-5.

Witkampers
Witkampers hield tegen Robur et Velocitas lang stand maar delfde het onderspit in de eindfase. De Apeldoorners Oguzhan Bocu en Miquel Sanchez Escalente brachten de 2-0 eindstand op het scorebord.

Ranglijst
Sportclub Lochem deed goede zaken op de ranglijst in de 3e klasse B. Het steeg 3 plaatsen en staat nu 5e met 18 punten uit 10 wedstrijden. Nog 3 punten scheiden Lochem van de top-3 en 4 van plek 1. Wijhe ’92 nam de vorige week door toedoen van Witkampers verloren koppositie weer in. Concurrent Turkse Kracht morste punten door gelijk te spelen tegen Activia.

Witkampers blijft ondanks het verlies op de 9e plaats staan met 14 punten. De Larenaren houden nog aansluiting met de middenmoot maar moet niet teveel punten meer laten liggen. Er zijn nog 2 speelronden te gaan tot de winterstop.