Na maand al ‘gedoe’ rond Zutphense opvolger van Het Plein

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

ZUTPHEN/LOCHEM – Het Plein is op 1 januari ontmanteld. Zutphen startte toen met GelreWerkt! en Lochem ging alleen verder met Het Baken. In Zutphen is na een maand alweer ‘gedoe’ ontstaan rond het loket voor werk en zorg. Medewerkers klagen over gebrek aan betrokkenheid van de verantwoordelijke wethouders.

Dit is te lezen in een artikel van LokaalGelderland.nl dat vrijdagochtend is gepubliceerd.

Medewerkers over de betrokkenheid van de wethouders: ,,Ons is beloofd dat de gemeente veel meer input zou uitoefenen op het nieuwe werkbedrijf door onder andere wethouders geregeld langs te sturen. Nou, die heb ik nog niet gezien.”

Het Plein 1.1

Een andere medewerker grapt: ,,Ik werk niet bij GelreWerkt! maar bij Het Plein. Oh, is de naam veranderd? Dat zou best kunnen.” En verder: ,,Er is niks veranderd hier. De naam is gewijzigd om deze te zuiveren. Ik hoop dat ze zich toch eens achter de oren krabben na een maand.”

De gemeente Zutphen laat weten dat een van de wethouders een keer heeft geluncht in de kantine en dat een andere wethouder deze week nog op bezoek is geweest. Een woordvoerder zegt dat als medewerkers de wethouder wensen te spreken dit altijd is te organiseren.

Medewerkers reageren geïrriteerd op die reactie. ,,Waarom melden ze aan de pers dat wij ons kunnen melden als we een wethouder willen spreken? Waarom is ons dat nooit duidelijk gezegd”, zegt één van hen. Een andere medewerker: ,,Ja lunchen kan ik ook wel. Ze moeten er voor zorgen dat dit niet net zo’n ramp wordt als bij Het Plein.”

Lochem

In Lochem is Het Baken op 1 januari van start gegaan. Gemor over deze nieuwe organisatie is nog niet naar buiten gekomen. In Lochem zitten gemeentebestuur en medewerkers letterlijk dichtbij elkaar. Het Baken is gevestigd in het gemeentehuis waardoor de lijnen vermoedelijk korter zijn.

Wie naar aanleiding van dit artikel iets te melden heeft kan de redactie bereiken via: info@lochemsnieuws.nl