Zangeres Lucette van den Berg in synagoge Lochem

0
Lucette van der Berg foto: PR)

LOCHEM – Zangeres Lucette van den Berg en gitarist Erik Raayman geven op zondagmiddag 17 februari een concert in de synagoge aan de Westerwal. Zij brengen een Jiddisch liedprogramma onder de titel ‘A Shtim fun harts’.

De naam van het programma betekent ‘Jiddisch van hart tot hart’ en is een ode aan de liefde en de veerkracht van het hart.

Als troubadour van het Jiddische lied raakt Lucette met haar warme, melodieuze sopraan
en rake teksten hart en ziel. Zij brengt een programma vol passie, zelfreflectie en humor. Lucette zingt moderne Jiddische liederen van haar eigen hand, maar ook van Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum, Alan Bern en anderen.

Kaartverkoop

Voorverkoop kaarten à € 10 bij boekhandel Lovink aan de Markt in Lochem, aan kassa op de dag zelf en via www.synagogelochem.nl.

Stichting Synagoge Lochem
De Stichting “Synagoge Lochem” beheert de voormalige synagoge en heeft als doel bekendheid te geven aan de geschiedenis van de Joodse medeburgers in de gemeente Lochem en de herinnering aan hen levend houden door onder meer het organiseren van verschillende activiteiten in de voormalige synagoge. De Stichting werkt samen met andere instellingen in de gemeente Lochem, waardoor ook ruimte wordt geboden voor verschillende culturele activiteiten.

Meer informatie is te vinden op www.synagogelochem.nl.