MORE Gorssel opent woensdag voor museumactie

0
Afbeelding: Pyke Koch, Voetballers V, 1959, collectie Museum MORE ©Pictoright

GORSSEL – Museum MORE in Gorssel opent woensdag (19/1) van 12.00 tot 16.00 uur de deuren voor de MOREathon.  Bezoekers zijn dan welkom voor een ludieke marathon om van start tot finish aan hun mentale fitness te werken in het museum. De toegang is die middag gratis. Museum MORE doet mee aan de landelijke actie Museum Gym van de Museumvereniging. Kasteel Ruurlo blijft gesloten.

Artistiek directeur Maite van Dijk: “Met een knipoog naar sportbeoefening, willen we laten zien dat musea en kunstbeleving net zo essentieel zijn voor het bevorderen van algeheel welzijn en volksgezondheid als fysieke sport. Cultuur zorgt voor de broodnodige ontspanning, troost, inspiratie en maatschappelijke verbondenheid in een schijnbaar uitzichtloze periode voor veel mensen. Er zijn ongeveer 1,3 miljoen Museumkaarthouders in ons land en nog veel meer cultuurliefhebbers, kunststudenten en kunstenaars.”

Veilige locaties

Ze vervolgt: “Ook voor kunsteducatie, scholen en opleidingen in de cultuursector is het cruciaal dat musea weer toegankelijk zijn. Bovendien hebben we al bijna twee jaar lang bewezen dat musea een van de veiligste bezoeklocaties zijn tijdens deze pandemie. Er zijn nooit besmettingshaarden geweest in musea, juist vanwege al onze voorzorgsmaatregelen. Vandaar dat we het Kabinet en Kamerleden met klem willen oproepen musea te openen”.

De musea zijn momenteel gesloten als gevolg van de geldende coronamaatregelen. Het museum laat op voorhand weten dat, mocht de veiligheidsregio of de gemeente ervoor kiest om de voorschriften tijdens de actie te handhaven, dan zal het museum de aanwijzingen van handhaver(s) opvolgen. Toegang is gratis en alléén mogelijk met QR-code, mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand van andere bezoekers.

MOREathon

Tijdens de MOREathon moedigen museummedewerkers en kunstenaar Arjan van Helmond bezoekers aan, gaan in gesprek, helpen op het parcours en houden inspirerende flitscolleges bij stempelposten. Alle deelnemers mogen hun eigen tempo aanhouden. Verder geldt: Sportieve kleding aanbevolen. Training vooraf is niet nodig. Diskwalificatie uitgesloten. De finish moet uiterlijk 16.00 uur zijn bereikt.

De museumactie is voorzien van de hashtags: #MuseumGym #MOREathon #OpenMusea