Museum MORE Gorssel genomineerd voor Tentoonstellingsprijs

0
Museum More in Gorssel (archieffoto: LochemsNieuws)

GORSSEL – Museum MORE in Gorssel is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs. De grote overzichtstentoonstelling Naïef realisme, van Rousseau tot Grandma Moses is door een vakjury geselecteerd als kanshebber. Het is een publieksprijs, dus wie van de 10 genomineerden wint, wordt bepaald via stemmen. Dit kan tot en met 17 september. De winnaar wordt op 4 oktober bekend gemaakt.

De winnaar van de jaarlijkse verkiezing ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. Bij de verkiezing wordt de aandacht gevestigd op de veelheid, diversiteit en hoge kwaliteit van museale tentoonstellingen in Nederland. In 2022 won de tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat — Schatten uit het oude Armenië’ van het Drents Museum in Assen de prijs.

Topmusea

MORE moet het opnemen tegen tentoonstellingen van topmusea zoals het Rijksmuseum, Rijksmuseum Twente, Van Goghmuseum en de Fundatie Zwolle. Onder de stemmers wordt een culturele reis voor twee personen verloot ter waarde van 1500 euro. De VriendenLoterij verloot een Museum VIP-weekend voor twee personen, bestaande uit een rondleiding door een van de genomineerde musea met diner en overnachting ter waarde van 1000 euro.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 wordt op 4 oktober uitgereikt in het Drents Museum in Assen. Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zal de prijs van 10.000 euro aan het winnende museum overhandigen.

Stemmen kan via:
museumtijdschrift.nl/positiesprijs