Microscooples voor leerlingen St. Josephschool

0
Leerlingen van de St Josephschool te gast op het Staring College (eigen foto)

LOCHEM – Kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de Lochemse St. Josephschool kregen les op het Staring College. Geen taal of rekenen, maar een bijzondere biologieles. De St. Josephschool streeft ernaar dat kinderen al onderzoekend hun kennis vergroten en is in het kader hiervan bezig met een insectenproject.

img_6351Practicum
Het Staring College heeft een aantal grote practicumlokalen waar microscopen staan opgesteld. Een basisschool beschikt doorgaans niet over deze apparatuur en expertise. Daarom bood het Staring aan om microscooplessen te verzorgen.

Beestjes
Biologiedocent John Jansen gaf eerst uitleg over de werking van een microscoop. Op een groot scherm liet hij close-ups van insecten zien waarbij de kinderen moesten raden om welke beestjes het zijn. Daarna konden de kinderen zelf aan de slag. Er viel veel te onderzoeken door de enthousiaste basisschoolleerlingen: pissebedden, duizendpoten, spinnetjes, torren . In een proefopstelling kon door enkele microscopen naar sprinkhanen en pantoffelbeestjes worden gekeken.

img_6336Leuk
Senna uit groep 7 vond het enorm interessant en tuurde ingespannen naar het torretje dat hij eerst zelf uit een grote bak had gevist. ,,Helemaal leuk is dit”, zo vond hij. ,,Grappig om die beestjes zo groot te kunnen zien.”

Zowel het Staring College als de St. Josephschool is positief over de samenwerking. ,,Voor herhaling vatbaar”, zo klonk het van beide kanten.

img_6334