Energieloket Lochem biedt meer mogelijkheden

0
(bron: energieloketlochem.nl)

LOCHEM – De dienstverlening van energieloketlochem.nl is deze week uitgebreid. Mensen die aan de slag willen met energiebesparing- en/of opwekking kunnen nu onder meer een online HuisScan uitvoeren.

Scan
Die scan geeft snel inzicht in besparingskansen. Huiseigenaren zien direct wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies. Zij kunnen vervolgens eenvoudig offertes opvragen bij (lokale) vakbedrijven. Via een reviewsysteem is direct te zien hoe andere woningeigenaren de vakbedrijven beoordelen.

Kennis
Op de site kunnen inwoners, met zowel een koop- als huurwoning, kennis vergaren over energiebesparende maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ze kunnen een afspraak maken met een energiecoach voor een uur gratis advies.

 

Lage drempel
Wethouder Trix van der Linden (Duurzaamheid): ,,Veel inwoners willen best energiebesparende,maatregelen nemen maar weten vaak niet waar te beginnen. Energieloketlochem.nl biedt nu nog meer mogelijkheden om de eerste stappen te zetten. De drempel naar actie is nu echt zo laag mogelijk.”