Begroting Lochem in ‘swingender’ vorm online [video]

0

LOCHEM – Een programmabegroting van de gemeente Lochem zal voor de meesten van ons nooit echt gaan swingen. Veel cijfers, bomen, bos. Toch is er een poging ondernomen om die cijferbrij wat toegankelijker te maken via een ‘app’ waarin begeleidende teksten, ook voor de financiële leek, orde en duidelijkheid moeten scheppen.

Overzichtelijker
Echt swingen gaat de materie dan nog steeds niet, maar – eerlijk is eerlijk – het wordt wel een stuk overzichtelijker dan in een boekwerk van 100 pagina’s. En het scheelt veel papier. De lezer kan nu snel doorklikken naar het begrotingsonderdeel dat hem of haar interesseert en daar een uitleg lezen en desgewenst de ‘ouderwetse’ onderliggende stukken opvragen.

KLIK HIER OM NAAR DE ONLINE-BEGROTING TE GAAN

Geen app
De gemeente noemt het zelf een app maar dat is het niet echt. Althans geen app die je in de Playstore (Android) of Appstore (iOS) zult aantreffen. Het gaat in werkelijkheid om een webapplicatie die zich wel moeiteloos aanpast aan het schermformaat van smartphone of tablet.

Filters
De applicatie heet Pepperflow en wordt ook al in andere gemeenten ingezet. Wethouder Bert Groot Wesseldijk beloofde donderdag (13/10) bij de presentatie dat er spoedig meer filters volgen, zodat je ook op kern kunt selecteren. Inwoners van bijvoorbeeld Eefde of Laren kunnen dan snel voor hun dorp relevante informatie vinden. Voor raadsleden komt er een besloten deel zodat ze de ‘boekhouding’ van de gemeente bijna live kunnen volgen.