Mepal Lochem deels in Britse handen en wil groeien

0
Een koelkast vol typische Mepal-producten (foto: Mepal)

LOCHEM – Mepal komt deels in Britse handen. Vrijdag (18/11) werd bekend dat het Britse private-equity fonds 3i Group een belang neemt in het Lochemse bedrijf dat bekend is van het kunststofservies, opbergdozen, broodtrommels en drinkbekers. 3i is het moederbedrijf van Action en heeft ook een belang in Basic Fit.

De mededingingsautoriteiten moeten nog groen licht geven, maar omdat Mepal een relatief kleine speler is, worden geen problemen verwacht. Mepal is tot nu toe vooral actief in de Benelux en Duitsland maar wil graag verder groeien. Dat is de aanleiding om met een kapitaalkrachtige partner in zee te gaan.

Sterk merk

Via een persbericht laat Mepal CEO Rutger de Korte weten: “Mepal is een zeer sterk merk met een 70-jarige geschiedenis. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met 3i als partner onze groeiambities de komende jaren kunnen waarmaken.”

Hoe groot het belang is dat 3i neemt in Mepal en hoeveel geld hiermee is gemoeid, is niet bekend gemaakt. Bij Mepal werken zo’n 130 mensen en de omzet bedraagt momenteel 65 tot 70 miljoen euro. Het productie- en inpakwerk wordt grotendeels uitbesteed aan beschermde (sociale) werkplaatsen. De verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft.

Duurzaam

De producten worden gemaakt van 100 procent recyclebare materialen. En hoewel ze van kunststof zijn wordt de kans dat ze het milieu belasten verkleind doordat onderdelen zijn na te bestellen. Maar vooral ook door het aantrekkelijke design, waardoor mensen minder snel geneigd zijn om het weg te gooien.

Eerder dit jaar werd Mepals topdesigner van de afgelopen 40 jaar, Johan Weernink, geridderd. Hij ontwierp meer dan 500 producten voor het Lochemse bedrijf (lees HIER een eerder artikel hierover).

70 jaar

Mepal is in 1950 begonnen in Den Haag, als verkoopkanaal van Deense merk van melamine serviesgoed van Rosti. In 1963 verhuisde het bedrijf naar Lochem, waar het vorig jaar het 70-jarig jubileum vierde.

Hieronder een link naar het originele persbericht dat vrijdag werd gepubliceerd:

3i investeert in Mepal om internationale groei te versnellen en de online business te versterken

PERSBERICHT 3i Group plc (“3i”) kondigt een investering aan in Mepal, een toonaangevend lifestyleconsumentenmerk dat bekend staat om haar innovatieve en duurzame kwaliteitsproducten voor het bewaren en serveren van voedsel en drank.