Medische Hulpmiddelenbank naar Barchemseweg

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – De Medische Hulpmiddelenbank Lochem heeft na de media-aandacht van de voorbije weken een nieuw onderkomen gevonden aan de Barchemseweg. Ondernemer Jan Dimmendaal biedt een deel van zijn pand kosteloos aan. Het Hometeam Lochem en de vrijwilligers van de hulpmiddelenbank voor mensen met een smalle beurs zijn blij met deze oplossing.

Die komt precies op tijd want de huidige ruimte in woon- en zorgcentrum Gudula moet snel worden verlaten. Op donderdag 1 april worden de spullen verhuisd naar de Barchemseweg, onder meer met behulp van een door de Stichting Welzijn Lochem aangeboden busje met chauffeur.

Lions Club

Namens het Hometeam meldt Ilva Schoorlemmer dat al snel na de eerste oproep een bericht kwam van de Lions Club. Daarbij ging het om een noodoplossing. De Lions hebben een ruimte in een voormalig bedrijfspand aan de Hanzeweg. En toen kwam het aanbod van Jan Dimmendaal dat meer structureel van aard is. Die gelegenheid is met beide handen aangegrepen. De bereikbaarheid is goed en er is parkeergelegenheid.

Omdat de hulpmiddelenbank nauwelijks inkomsten heeft is het aangewezen op een gratis ruimte. De afgelopen jaren sponsorde Gudula de ruimte, maar die is nu nodig voor bewoning door een van de cliënten.

Contact

Mensen met een laag inkomen die zijn aangewezen op de hulpmiddelen kunnen voortaan terecht aan de Barchemseweg 16b. Maar dit kan alleen na telefonische afspraak via nummer 06 20 81 48 62.