Media niet happig op debat over lokaal nieuws

0

LOCHEM – De Lochemse internetradiozender Radio573 heeft een voor donderdag (2 maart) gepland debat over de tanende aandacht voor lokaal nieuws in landelijke en regionale media afgeblazen. De reden: te weinig belangstelling van de zijde van politici en media.

Te gevoelig
De zender liet maandag weten de uitzending af te zeggen na overleg met de beoogd presentator Frénk van der Linden (oa NRC Handelsblad en NPS). Op de Facebookpagina is te lezen dat ‘het onderwerp voor het oosten van het land wellicht toch te gevoelig ligt’. ‘Wij wilden met dit debat juist in positieve zin met elkaar in discussie gaan en niet elkaar beschuldigen’, aldus Radio573.

Zaterdag
Helemaal laat de zender het thema nog niet los. De gevolgen van steeds meer media in buitenlandse handen, teruglopende advertentie-inkomsten zijn onderwerpen die op de agenda blijven staan. ‘Dat gekwalificeerde onderzoeksjournalisten niet meer betaald kunnen worden ligt ons nauw aan het hart’, zo schrijft Radio573. Het thema komt tijdens het ‘Politiek Café’, dat zaterdag 4 maart tussen 12.00 en 14.00 uur live wordt uitgezonden, alsnog aan de orde. De uitzending is toegankelijk voor het publiek en komt vanuit Het Stadshuus.