LochemGroen! in trek bij scholieren Staring College [video]

0
Beeld van het debat in het Staring College. Voor het podium staat presentator Mischa Hulshof (foto: Arjen Dieperink)

LOCHEM – LochemGroen! kreeg donderdag de meeste stemmen van leerlingen van het Staring College. Daar werd, onder leiding van acteur Micha Hulshof, een debat gehouden met de lijsttrekkers van 7 Lochemse politieke partijen. Meedenken met Lochem (MmL) had nummer 2 van de lijst, Bertus Karssenberg, afgevaardigd.

Tijdens het debat vertrokken veel scholieren waardoor aan de afsluitende stembusgang nog maar een deel het rode potlood hanteerde. LochemGroen! trok 40 stemmen. PvdA, VVD en MmL kregen er elk 5. GroenLinks werd 3 keer aangekruist, terwijl GB, D66 en CDA met lege handen bleven staan.

Gastlessen

Voorafgaande aan het debat verzorgden kandidaten van alle partijen gastlessen in het kader van het van maatschappijleer. De betrokken leerlingen waren afkomstig uit het 4e jaar van MAVO, HAVO en VWO. Tijdens gastlessen werden ook de onderwerpen voor het debat gekozen. De politici presenteerden hun visie daarop en de leerlingen stelden aanvullende vragen.

Onderwerpen

Enkele onderwerpen die aan bod kwamen waren de terugkeer van buslijn 56 (Borculo-Deventer), uitgaangelegenheden voor jongeren en straatverlichting. Via de app Mentimeter konden vragen worden gesteld die op een groot scherm voor iedereen zichtbaar werden. Hulshof confronteerde de deelnemers aan het debat ermee.

Bekijk hieronder een videofragment van de introductie door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve en de opkomst van Mischa Hulshof.