Iedereen kan meezingen met Bach in Gudulakerk

0
LOCHEM – Meezingen met de Matthäus- en Johannes Passion zonder een jaar lang te repeteren? Dat kan! Zaterdag 25 maart geeft dirigent Els Dijkerman een workshop ‘Aan de slag met Bach’ in de Gudulakerk in Lochem. In één dag worden samen met andere liefhebbers muziekstukken ingestudeerd, zonder eerder met elkaar gezongen te hebben.
 
Iedereen kan meedoen om zelf te ervaren wat het is om deze stukken te zingen. Het gaat niet om perfectie, maar om bevlogenheid van de zangers en zangeressen.
 
Bachweken
Met ‘Aan de slag met Bach’ wordt de aftrap gegeven voor de Bachweken. Van 25 maart tot en met 9 april staat Lochem in het teken van Bach. Met concerten maar ook met toneel, lezingen, film, jazz en dans. 
 
Hoogtepunten
Tijdens de workshop laat Els Dijkerman laat de deelnemers kennis maken met de hoogtepunten uit de Johannes- en Matthäus Passion. Door met elkaar te zingen ervaren de deelnemers Bach aan den lijve. Bovendien beschikt Els Dijkerman over veel kennis van deze werken van Bach en heeft ze veel ervaring met het zingen in een koor. Hier zal ze over vertellen. De dag wordt afgesloten met een presentatieconcert. 
 
Al meer dan 80 mensen hebben zich inmiddels (stand 24 februari) aangemeld voor de workshop maar er is nog voldoende plek om ook mee te doen.
 
Informatie en inschrijven: www.eigenzinniglochem.nl/bachweken 
 
[su_service title=”Info:” icon=”icon: exclamation-circle”]Aanvang workshop: 10:00 uur
Presentatieconcert: 16:30 uur
Einde: 17:00 uur
Deelname: €35,00 (incl. koffie, thee en soep)
Locatie: Grote of Sint-Gudulakerk, Markt Lochem[/su_service]