Luuk en Nora onthullen eigen verkeersbord bij Nettelhorsterweg

0
Het door Luuk Koeleman en Nora Bleijenberg ontworpen verkeersbord (eigen foto)

LOCHEM – In de stromende regen verzamelden de leerlingen van groep 7/8 van Dalton Basisschool Nettelhorst zich op maandagochtend (16/9) bij de drukke kruising van de Nettelhorsterweg en de Broekstraat. Het was de afsluiting van een gezamenlijk project van de school in samenwerking met de provincie Gelderland en buurtinitiatief ‘De Slimste Weg’. Luuk Koeleman en Nora Bleijenberg onthulden er hun zelfontworpen verkeersbord.

Veiligheid

Bij deze kruising op de N825 (van Lochem naar Borculo) hebben zich al meerdere ernstige en dodelijke ongevallen voorgedaan. Verbetering van de verkeersveiligheid op deze plek was dan ook de eerste prioriteit van de betrokkenen. Op initiatief van de provincie Gelderland werd er een wedstrijd uitgeschreven op DBS Nettelhorst om een verkeersbord te ontwerpen dat weggebruikers op een creatieve manier attendeert op de gevaren.

Onthulling

Luuk Koeleman en Nora Bleijenberg maakten het mooiste verkeersbord. Zij mochten het bord dan ook, samen met afgevaardigden van alle betrokken partijen, onthullen. Naast dit ludieke verkeersbord neemt de provincie nog meer maatregelen treffen om de veiligheid te verbeteren.

Signalering

Zo komt er een brede middengeleider die het oversteken moet vergemakkelijken en er komt een ‘slimme’ signalering langs de weg die reageert op de aanwezigheid van fietsers op de kruising. Voor alle kinderen en betrokkenen was er na de onthulling terug op school taart, met daarop een foto van het winnende verkeersbord.