LokaalLoyaal laat zich zien tijdens Kramenfestival Lochem

0

LOCHEM – LokaalLoyaal, de app die lokale ondernemers beter en sneller wil laten communiceren met inwoners én bezoekers van Lochem, timmert deze week aan de weg. De makers zijn aanwezig op het eerste Kramenfestival dat donderdag (20 juli) wordt gehouden in de binnenstad.

Aandacht
Lochemers en bezoekers die de app installeren kunnen deze week rekenen op extra activiteiten van de deelnemende ondernemers. De app is sinds de introductie op meerdere punten verbeterd en dat is aanleiding deze nog eens extra onder de aandacht te brengen. De ontwikkelaars van de app zijn op donderdag te vinden op de eerste van vier zomerbraderieën in Lochem. Lochem is pilotgemeente voor LokaalLoyaal.

Social media
Om nog meer aandacht te trekken voor de berichten die op LokaalLoyaal verschijnen is een koppeling mogelijk gemaakt met Facebook- en Twitter-accounts van de deelnemende ondernemers. Hierdoor kunnen ondernemers volstaan met het één keer intikken en publiceren van hun berichten. Dat was volgens de makers een wens van velen.

In de buurt
De kracht van LokaalLoyaal is het gegeven dat uitsluitend berichten in een klein gebied rond de locatie waar de gebruiker zich bevindt worden getoond. De ‘ruis’ van irrelevante informatie zoals die vaak in andere apps wordt getoond is niet afwezig. Voor gebruikers van de app zijn naast de aanbiedingen van ondernemers in buurt ook de culturele agenda’s van veel plaatsen in de (wijde) regio beschikbaar. Hoe groot het te doorzoeken gebied moet zijn wordt door de gebruiker bepaald.

De informatie in LokaalLoyaal is niet alleen te raadplegen via de app voor Adroid en iOS maar ook via de website: lokaalloyaal.nl.

Achtergrond
LokaalLoyaal is een initiatief van Christian Versloot, masterstudent Business Information Technology aan de Universiteit Twente en Lochemer Marcel Fortuin. Het idee is dat je als lokale ondernemer actief het contact met de plaatselijke consument en bezoekers moet zoeken, in de strijd tegen webwinkels en andere concurrentie. Het initiatief won onlangs een stimuleringsprijs van de provincie Overijssel.