Lady Leads in pand DA-drogist Bierstraat

0
Het voormalige DA-pand wordt een Lady Leads (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De voormalige DA-drogisterij aan de Bierstraat in Lochem krijgt eindelijk een nieuwe invulling. In de tweede helft van september opent hier een filiaal van Lady Leads. Het gaat om een winkel met damesmode van bekende merken met prijzen in het middensegment.

16 vestigingen
Het bedrijf Leads Jeans & Fashion – dat in 1994 is gestart – heeft de hoofdvestiging in Assen. De 16 bestaande filialen staan vooral in Drenthe, Groningen en Friesland. In Overijssel zijn er winkels Steenwijk en Losser. Eibergen is tot nu toe de enige Gelderse vestiging. De meeste filialen verkopen zowel dames- als herenmode. Lochem wordt na Lemmer en Steenwijk de derde Lady Leads.

Dames
Salesmanager Lucas Schoonbeek van Leads vertelt dat het pand met 220 vierkante meter verkoopruimte niet groot genoeg is voor een gecombineerde dames- en herenmodewinkel. ,,In Lochem is wel behoefte aan een jeanswinkel voor heren. Wellicht vinden we daar ooit ook nog een geschikt pand voor”, zo zegt hij.

Uitstraling
De voormalige DA-drogisterij is volgens hem onder meer vanwege onder meer de forse hoogte zeer geschikt voor de formule van Lady Leads. ,,Wij moeten het hebben van uitstraling en de benadering van de klant. Onze verkoopmedewerkers worden door ons zelf getraind. Het doel is om de klant een plezierige winkelervaring te bezorgen”, zo is de uitleg.

Volgens Schoonbeek is Leads een platte organisatie. ,,We zijn maandag begonnen in het pand in Lochem en dan staan de directeur en de salesmanager gewoon mee te klussen.”

Vacatures
Bij een nieuwe winkel horen nieuwe medewerkers. De vacatures voor Lochem staan nu al op de website van het bedrijf en volgende week verschijnt er een advertentie in een van de lokale weekbladen. Er worden verkoopmedewerkers gezocht. Fulltime, parttime en weekendhulpen.

Voor wie nieuwsgierig is naar de merken van Lady Leads is hier een lijstje:
Angels Jeans, EDC, Circle of trust, Cecil, Esprit, LTB, G-star, Leder International, Lofty Manner, Geisha, Replay, Street One, Only, Vero Moda, Vila en Dept.

Zoals te zien is op onderstaande foto’s moet er nog wat werk worden verzet voordat de nieuwe winkel open kan. (foto’s van Lucas Schoonbeek/Leads Jeans & Fashion)