Lochemseweg in kern Epse nog dit jaar aangepakt

0
Afbeelding ter illustratie (bron: Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

EPSE/LOCHEM – Het gedeelte van de N339 (Lochemseweg) in de kern Epse is vorige maand van eigenaar veranderd. De provincie droeg het eigendom over aan de gemeente Lochem. De overeenkomst moet binnenkort nog wel de notaris passeren. Lochem wil de weg in de dorpskern nog dit jaar aanpakken. Het instellen van een 30 kilometerzone maakt hier deel van uit.

Al in 2016 gaf de gemeenteraad aan een 30 kilometerzone te willen in Epse. De overname van de weg had echter de nodige voeten in de aarde. Dat leidde tot vertraging. Nu de zaak beklonken wordt wil Lochem snel doorpakken. Het al eerder gemaakte ontwerp voor de inrichting van de Lochemseweg is geactualiseerd, in overleg met de dorpsraad Epse/Joppe.

Klumperkamp

De voorrangssituatie bij het kruispunt met de Klumperkamp blijft in stand en in het ontwerp is nu ook de kruising met de Hassinklaan meegenomen. Gestreefd wordt naar uitvoering van de werkzaamheden voor het einde van dit jaar.

Inloopavond

Op dinsdag 28 juni wordt een inloopavond gehouden voor inwoners die zijn geïnteresseerd in de geactualiseerde plannen. Deze wordt gehouden in de voormalige kerk aan de Lochemseweg 36, tussen 19.30 en 21.00 uur. Het gaat om een vrije inloop, dus aanmelden is niet nodig.