Voorverkoop nieuwe seizoen Schouwburg van start

0
De cover van de brochure met het schouwburgprogramma voor 2022-2023

LOCHEM – De Schouwburg Lochem is gestart met de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe seizoen dat in september begint. Vrienden van de schouwburg konden sinds eind vorige week al aangeven voor welke voorstellingen ze kaarten wilden hebben. Vanaf nu kan iedereen kaarten bestellen via schouwburglochem.nl.

Als er niet opnieuw vervelende dingen gebeuren met betrekking tot het virus, kan het seizoen 2022-2023 eindelijk weer eens volledig worden afgewerkt. Het begint allemaal op 10 september met de finale van de Achterhoekse springplank voor jong talent ‘Rabo on Stage’.

Streektaal

Op het programma staat onder meer veel cabaret, muziekvoorstellingen, toneel en famile- en kindervoorstellingen. Verder zijn er een aantal regionale voorstellingen, al dan niet in de streektaal. Zoals ‘Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers’ met Manuel, Beuving en Kemperink, Hendrik Jan Bökkers, Daniël Loohues, Mooi Wark, 3Koteboebo, de Heinoos met Normaal-repertoire, Gewoon Aans en Twente Plat.

Cabaretliefhebbers kunnen onder meer kiezen uit voorstellingen van Paulien Cornelisse, Lebbis, Daniël Arends, Javier Guzman, Lenette van Dongen Teun van den Elzen, Karin Bloemen met Cor Bakker en Meiden van Los. De al benoemde Jan Beuving, en Thijs Kemperink treden nog op met hun soloprogramma’s.

Toneel

Wie liever toneelvoorstellingen ziet kan onder andere terecht bij ‘Moeder van Glas’ van Roos Schlikker en Erris van Ginkel, ‘Alleen familie’ met Huub Stapel, Hendrik Groen en ‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar de gelijknamige bestseller van Kluun. Op 8 en 9 oktober zijn er twee toneelvoorstelling van toneelvereniging TOP, ter gelegenheid van het 75-jarige jubileum.

Muziek is er in overvloed. Een aantal zijn hierboven al genoemd onder het kopje ‘streektaal’. Maar er is veel meer, zoals: Frank Boeijen, Abba The Music, Best of Ireland. The Sons of CCR (Creedence Clearwater Revival coverband uit de VS), Nico Dijkshoorn en The Hank Five, The Dutch Eagles, Country Roads (tribute to John Denver) en Phil Bee (eerder op Blues Rond de Kerk). Daarnaast is er een aantal muziektheatervoorstellingen waaronder van Leo Blokhuis met de band Strange Brew en Zoutmus.

Klassiek

Klassieke muziek en ballet komt in de hoedanigheid van ‘De Notenkraker’ van het Odessa Festival Ballet en natuurlijk de vaste onderdelen Weihnachts-Oratorium en de Matthäus Passion in de Gudulakerk.

Wie met het hele gezin naar het theater wil kan onder meer kiezen uit ‘Sterrin’s Dierenencyclopedie’, ‘Pieter Konijn’, ‘Bumba’, ‘Brandweerman Sam Live!’, ‘t Zet je schoen concert en ‘De Kleine Zeemeermin’.

Films en events

Verder zijn er de films van Filmhuis Lochem en een aantal speciale events zoals ‘Moordmysterie’, waarin deelnemers rechercheurs worden, een pubquiz of de Top 2000 live, waarin nummers uit de jaarlijkse hitlijst live worden gespeeld.

Voor jongeren (12-23 jaar) hebben de Schouwburg Lochem en De Hanzehof Zutphen het label ePiC opgezet. Jongeren kunnen voor reduceert tarief naar voorstellingen en kunnen rekenen op speciale events. Meer info hierover is HIER te vinden.

Kijk voor alle informatie over programmering en kaartverkoop op www.schouwburglochem.nl.