Lochemse deelname aan cybergame HackShield nu officieel [video]

0

LOCHEM/GORSSEL- Lochem heeft zich met ingang van vandaag (26/10) officieel aangesloten bij de game HackShield. Doel is het aanpakken van ybercriminaliteit en het weerbaarder maken van kinderen. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve en jeugdagent Kevin Wiggers roepen in de video bij dit bericht met name kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar op om mee te doen en een echte Cyber Agent te worden.

LochemsNieuws schreef vorige week al een bericht om de game en de doelstellingen. Dit bericht is HIER te lezen… De video bij dit bericht een bijdrage van de burgemeester en de jeugdagent. 

“Beste kinderen, wij hebben jou nodig om samen slimmer te worden tegen boeven op internet!” is dan ook de oproep van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en jeugdagent Kevin Wiggers. Dit is te zien in een filmpje dat zij maakten voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Beste spelers gehuldigd

Burgemeester van ’t Erve: “Ik hoop dat veel kinderen uit de gemeente HackShield gaan spelen. En dat zij Junior Cyber Agents van gemeente Lochem worden. Woensdagmiddag 17 februari huldig ik samen met de jeugdagent de beste spelers”.

Hoe doe je mee?

Lijkt het je wat om Cyber Agent van gemeente Lochem te worden? Meld je aan op https://joinhackshield.nl/register. Je kan HackShield spelen op een laptop of computer via www.joinhackshield.nl. En op een tablet en smartphone door de app te downloaden. Vul in dat je meedoet voor gemeente Lochem en maak kans op mooie prijzen. Zoals Shields die je opspeldt, zodat je te herkennen bent als cyber agent. Of uitleg geven aan de burgemeester.

Meedoen is gratis

HackShield is gratis. HackShield is in 2018 opgericht door Flavour en KraBé Academy. Met als doel een cyberveilige generatie helpen creëren. Ze krijgen hierbij hulp van onder andere de Rabobank, de landelijke politie, ECP, SIDN en TNO. Flavour maakte ook een interactief lespakket over cyberveiligheid. Kinderen kunnen met het doorlopen van de lessen ook punten verzamelen voor HackSheild. De scholen hebben hierover informatie ontvangen.

Meer informatie

Meer info of vragen? Stuur een e-mail aan hackshield@lochem.nl