ForFarmers verkoopt Belgische mengvoeractiviteiten

0
De hoofdvestiging van ForFarmers in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – ForFarmers verkoopt de Belgische poot van het bedrijf aan de Belgische land- en tuinbouwexpert Arvesta. Het gaat om 80 medewerkers die meegaan naar de nieuwe eigenaar. Het gaat om de productie van 420.000 ton veevoer per jaar. Het gaat om locaties in Izegem en Ingelmünster. Beide bedrijven kondigen nauwere samenwerking aan.

ForFarmers stelt in een persbericht dat momenteel druk staat op de agrarische keten om nog duurzamer te produceren. Dit leidt tot consolidatie en samenwerking in de keten. De samenwerking komt onder meer tot uitdrukking in de vleeskuikensector. ForFarmers blijft in Nederland voer produceren en Arvesta draagt de voeractiviteiten in deze sector over aan ForFarmers. Samen richten de bedrijven zich op verbetering van de ketenconcepten.

Afronding

De verkoop van co-producten alsmede de activiteiten in België van de biologische voerproducent Reudink en de paardenvoerproducent Pavo maken geen deel uit van deze transactie.

De verwachting is dat de overdracht in de tweede helft van dit jaar kan worden afgerond. Arvesta betaalt 25 miljoen euro voor de overname. De Belgische mededingingsautoriteiten moeten nog wel toestemming verlenen. ForFarmers stelt de transactie past bij de strategische, waarbij de nadruk ligt op ecologisch én economisch rendement.