LochemGroen! houdt klimaatprotest bij aanvang raadsvergadering

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com/AI)

LOCHEM – Met een stilteprotest, voorafgaand aan de politieke avond van aanstaande maandag (2 oktober) roept LochemGroen! de gemeenteraad op om klimaat ‘nu op de kaart’ te zetten. Inwoners die zich zorgen maken over de klimaatverandering worden opgeroepen zich aan te sluiten bij het protest bij het gemeentehuis. Al dan niet voorzien van eigengemaakte protestborden. De oproep aan lokale politiek en bestuur luidt: Het klimaatbeleid in alle beleidstukken als hoogste te prioriteren.

De slogan van de protestactie luidt: ‘Geen excuses meer in de raad, zet het klimaat nu op de kaart!’ Volgens de partij dringt de tijd ook in Lochem. Het moet een signaal zijn aan het adres van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders om de klimaatcrisis ook in de gemeente Lochem serieus te nemen.

Toekomst

In een persbericht schrijft de partij, die zelf met twee zetels in de raad zit: ‘Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons naar de afgrond gebracht. Over de hele planeet verliezen mensen hun leefwijze, leefomgeving en levens. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we niet al te laat zijn. Wat we de komende paar jaar doen bepaalt de toekomst van het leven op aarde. Samen zij aan zij voor onze (klein)kinderen.

Het stilteprotest wordt op maandag 2 oktober gehouden op het plein voor het gemeentehuis aan de Hanzeweg. De deelnemers verzamelen zich daar om 18.50 uur. Van 19.00 tot 19.30 uur staan ze vervolgens zij aan zij om het signaal af te geven.