Toeristische promotievideo ‘Landelyk Lochem’ gelanceerd

1

LOCHEM/GORSSEL – Er is een video verschenen waarin ‘Landelyk Lochem’ wordt aangeprezen als toeristische trekpleister. Voor inwoners en vaste bezoekers zijn er veel bekende plekken te ontdekken. Het aardige van de productie is dat deze bijna geheel door ‘locals’ is bedacht en uitgevoerd. Het eindresultaat staat onder meer op de website van de VVV Lochem en wordt ook verspreid via social media. En uiteraard ook te zien bij dit bericht.

Het idee is van Laura van de Linde, regiocoördinator gemeente Lochem bij Achterhoek Toerisme. Lochemer Jelle Schaap van Blacksheep Media werd in een vroeg stadium betrokken bij het meedenken over de vorm. Hij schoot de beelden en tekende voor de montage. Hij bleek over onvermoede talenten te beschikken, want de voice-over die hij bij wijze van voorbeeld insprak werd een typisch geval van ‘niks meer an doen!’

Teksten

De teksten, die veel weg hebben van dichtregels, zijn geschreven door Bertine Kleinjan van TeksTOrder. Zij woont en werkt in Deventer maar is oud-Lochemse. Bekende plekken die in de video voorbijkomen zijn onder (veel) meer: Kasteel Verwolde, zwembad Almen, de Berkel, de beschilderde silo in Lochem, bakker Wijnand in Laren en de molen van Zwiep.

Er is aandacht voor agrarische bedrijven die eerlijke producten maken en aan de man brengen. En de kijker ziet verschillende terrasjes in de gemeente voorbijtrekken. Net als beelden van het Openluchttheater Lochem, waar een glimp van Danny Vera is op te vangen. De video appelleert aan bezoekers die rust en natuurschoon zoeken. En weet ook de eigen inwoners te strelen, en vermoedelijk met enig gevoel van trots te vervullen.

1 REACTIE

Comments are closed.