Lochemers wandelen met college richting Den Haag

0

LOCHEM – Op woensdag 12 september loopt het college van B&W een etappe van de wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag. Inwoners van de gemeente kunnen meelopen en onderweg praten over thema’s die zij belangrijk vinden.

In de aanloop naar Prinsjesdag – op de 3e dinsdag van september – wordt jaarlijks het Prinsjesfestival gehouden in Den Haag. De provincie Gelderland is dit jaar mede-organisator. Gelderland is wandelprovincie en Nijmegen is wandelstad nummer één. Daarom is gekozen voor een wandelestafette richting Den Haag van 10 tot en met 13 september. Per dag lopen verschillende Gelderse gemeenten mee.

Democratie
Het thema van het Prinsjesfestival dit jaar is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’.
De gemeente Lochem is ingedeeld op woensdag 12 september om etappe 7 tussen
Schoonhoven en Nieuwerkerk aan den IJssel te lopen. De start in Schoonhoven is ’s morgens om 07.00 uur. Deelnemers moeten rekening houden met 26 kilometer wandelen. Vervoer heen en terug naar de gemeente wordt zoveel mogelijk gerealiseerd door te carpoolen.

Aanmelden
Per etappe kunnen zich maximaal 100 wandelaars aanmelden. Inschrijven kan tot 10
augustus. Dit kan via de link www.gelderland.nl/Aanmelden-Prinsjesestafette . Kies voor etappe 7 om in Lochems gezelschap te lopen. Aanmelden voor de andere etappes mag desgewenst ook, al is deelname dan geheel op eigen gelegenheid.

Tijdens het lopen rijdt er een supportteam mee met EHBO, routecoördinator, pers etcetera. Voor versnaperingen en reuring langs de route wordt gezorgd.