Leeds United trekker op Lochem Internationaal Voetbaltoernooi U19

0
Foto ter illustratie (bron: Sportclub Lochem)

LOCHEM – Leeds United, Sheffield United, Go Ahead Eagles en De Graafschap zijn de grote namen op het eerste Lochem internationaal voetbaltoernooi voor teams onder 19. De aankomende profs nemen het op 11 en 12 augustus op sportpark De Elze op tegen onder meer Willem II en een regioteam.

Grote namen
Met vier buitenlandse clubs, drie Nederlandse clubs – waarvan twee eredivisionisten – en een regioteam belooft het een prachtig voetbalweekeinde te worden in Lochem. Leeds United is de meest aansprekende naam uit het deelnemersveld. Bij de club uit Noord-Engeland speelden grote namen als Éric Cantona, Rio Ferdinand, Vinnie Jones, Robbie Keane en Ian Rush en de Nederlander Jimmy Floyd Hasselbaink. De club werd in 1992 voor het laatst kampioen in de Premier League.

Sheffield
Inmiddels is de hoofdmacht van de club bezig aan haar negende seizoen in de Champions League en bezig om de stap terug te maken naar de Premier League. Ook Sheffield United speelde achttien jaar geleden ook nog in de Premier League. Inmiddels alweer enige seizoenen terug te vinden in League One.

Trots
Sportclub Lochem is trots op de bezetting tijdens de eerste editie van het toernooi.
Voorzitter Ger ten Asbroek: ,,De Achterhoek kent al een aantal grote en mooie
internationale jeugdtoernooien. Het Marveld toernooi in Groenlo en het Karel Stegeman
toernooi in Ruurlo zijn misschien wel de bekendste. We zijn trots dat we met Lochem in dit
rijtje mogen aansluiten.” Ten Asbroek hoopt dat er met het toernooi een mooie traditie is
geboren.

Beide toernooidagen starten om 9.00 uur en de toegang is gratis. Sportclub Lochem organiseert het toernooi in samenwerking met toernooivoetbal.nl en trainingstrips.nl.